Gratis Lördagstennis

25 NOV 2013 19:14
.
  • Skapad: 25 NOV 2013 19:14

Vi vill uppmuntra mer speltimmar bland våra tennis-ungdomar. Att spela mer än en timmes tennisskola per vecka kan göra att man lär sig och utvecklas snabbare och då blir det också roligare att spela.
Eftersom vi fortfarande har många lediga timmar i hallen, kan vi som en ganska unik klubb erbjuda följande förmån:
Man räknas som junior t.o.m. 20 år. Spel i tennishallen eller på utebanan ihop med annan junior sker gratis i mån av tid (förutom tennisskolan förstås). När junior/junior vill spela gratis kan banan inte bokas i förväg, man får gå in på hemsidan och se vilka tider som är lediga. Detta gäller givetvis endast för medlemmar. Junior som inte är medlem kan bli det för 150:- per år.
Vi inför nu en regel om att juniorer fr.o.m.10 år får spela i tennishallen på egen hand men att juniorer t.o.m. 9 år ska ha med sig målsman. Vi vill klargöra att den vuxne då finns till hands som stöd vid sidan av banan. Om vuxen spelar med en junior gäller ordinarie timpriser.

Hindås Tennisklubb har tänkt börja med "öppen lördags-tennis" för alla medlemmar, främst för ungdomar från 7år och uppåt och i mån av plats även för vuxna.
Det kommer att finnas en vuxen på plats och se till dem och hjälpa dem att få fram t.ex. extra nät, hjälpa till med att prioritera om många vill spela samtidigt eller med att styra upp om de vill ha träningsmatcher m.m. Det betyder inte att den vuxne behöver vara tennisspelare men intresserad av att engagera sig i att hjälpa barn o ungdomarna att få spela lite mer tennis.
Problemet är nämligen att många barn o ungdomar slutar spela innan de hunnit lära sig komma igång, det tar ett tag att lära sig tennisslagen men får de möjlighet att spela mer så utvecklar de sig snabbare och kanske känner de då att de kommer att behärska de svåra slagen och att de hela tiden vill utvecklas mer.

Vi börjar med Lördagstennis 30/11 och kommer att köra kl 10-12 fyra lördagar t.o.m. 21/12.

Efter nyår kommer vi att behöva föräldrahjälp för att kunna hålla igång denna aktivitet.
Anmäl ditt intresse till Staffan Kuuse som kommer att agera koordinator för dessa extra timmar, email This is a mailto link  .
Hör av er till Staffan Kuuse telnr. 0739 412628 om ni har synpunkter eller frågor.

Om lördagstennisen faller väl ut kan vi tänka oss att utöka detta koncept även för någon vardags-eftermiddag. Det behöver inte ske regelbundet varje vecka men vid varje tillfälle behöver vi hjälp av vuxna/föräldrar.

Skribent: HTK

E-post: info@hindastennisklu...